Afectiuni tratate prin acupunctura

Afectiuni tratate prin acupunctura

De-a lungul timpului, acupunctura a reusit sa trateze numeroase afectiuni de ordin fizic si psihic.

Intr-o societate in plina miscare, in care stresul este factorul principal ce sta la baza afectiunilor precum: obezitatea, insomniile, indigestia etc., acupunctura si-a facut loc cu brio, datorita beneficiilor sale asupra organismului uman.

Trei dintre problemele cele mai des intalnite, si care sunt vindecate cu ajutorul acupuncturii sunt: slabitul (greutatea in exces), insomnia, reumatismul si migrenele.

Daca suferi de obezitate sau ai cateva kilograme in plus, pe care nu le mai poti controla, una dintre cea mai sigura solutie este acupunctura. Astfel, intepand anumite puncte de pe meridianul intestinului gros, ale ficatului si ale plamanilor, se va inhiba centrul de foame si se vor stimula functiile celorlalte organe, astfel incat, toate substantele din alimente vor fi distribuite cum trebuie. Nu uita ca, alaturi de tratamentul cu acupunctura, este nevoie si de un regim sanatos (fara grasimi, prajeli, fast food, dulciuri, alcool, sucuri acidulate etc.) si de putina miscare.

Insomnia reprezinta una dintre cele mai des intalnite boli moderne. Lipsa somnului conduce catre frustrare, agitatie, catre o stare de rau si disconfort continuu. Insomnia este des intalnita la adultii intelectuali, care ocupa posturi de conducere si intampina situatii neprevazute, care ii implica foarte mult. Aceste stari de insomnie se pot regasi si la studenti, in preajma examenelor. Acele cu acupunctura se fixeaza pe punctele specifice energiilor in cauza, de frig sau de umiditate in aceasta situatie, si stabilizeaza echilibrul necesar.

In sezonul rece, reumatismul incepe sa dea batai de cap tinerilor si persoanelor mai in varsta. Desi pare ciudat, Organizatia Mondiala a Sanatatii a demonstrat ca acupunctura are efecte mult mai benefice asupra reumaticilor decat fizioterapia. In cazurile reumatice, tratamentele cu acupunctura sunt personalizate, in functie de zona cu probleme a pacientului.

Si migrenele sunt tratate cu ajutorul acupuncturii. Punctele specifice acestor probleme se afla pe toata suprafata corpului iar tratamentul este dureaza in functie de gravitatea afectiunii.

Pe langa cele 4 afectiuni mentionate mai sus, acupunctura mai are efecte benefici si in cazurile durerilor de muschi si articulatii, durerilor de burta, de piept, durerilor menstruale. De asemenea, afectiunile sistemului cardiovascular (precum: hipertensiunea arteriala, tensiunea oscilanta, palpitatiile, circulatia proasta) si ale celui respirator (gripe, raceli, rinite, alergii, sinuzite, astm etc.) pot fi tratate cu ajutorul acupuncturii.

Tulburarile menstruale, inferticlitatea, lipsa libidoului, chisturile, nodulii, diabetul sau dezechilibrale hormonale, toate pot fi tratate cu ajutorul acelor de acupunctura.

Din punct de vedere psihic, putem trata anxietatea, depresia, timiditatea, teama, trauma, atacurile de panica. Astfel, daca ai o problema de sanatate de ordin psihic, si nu poti apela la medicina clasica, poti urma cu tratament cu ace de acupunctura.Tratarea obezitatii

intepand anumite puncte se va inhiba centrul de foame si se vor stimula functiile organelor.

Insomnie

Lipsa somnului conduce catre frustrare, agitatie, catre o stare de rau si disconfort continuu.

Migrene si dureri

Ameliorarea reumatismului, tratarea migrenelor, a drurerilor musculare si articulare

Sistemul cardiovascular si cel respirator

Hipertensiunea arteriala, palpitatiile, circulatia proasta, gripe, alergii, sinuzite, astm.

Tulburarile menstruale

Infertilitatea, lipsa libidoului, chisturile, nodulii, diabetul sau dezechilibrale hormonale pot fi tratate cu ajutorul acupuncturii.

Probleme psihice

Din punct de vedere psihic, putem trata anxietatea, depresia, timiditatea, teama, trauma, atacurile de panica.