Intrebari frecvente

De cat de multe tratamente de acupunctura ai nevoie?


Numarul de tratamente necesare difera de la persoana la persoana. Pentru afectiunile complexe sau de lunga durata, pot fi recomandate unul sau doua tratamente pe saptamana, pentru mai multe luni.

Cand e indicat tratamentul cu ace de acupunctura?


Acupunctura este indicata pentru orice tip de afectiune. Daca pacientul sufera de o boala, acupunctura il ajuta sa se faca bine. In cazul in care pacientul este sanatos, acupunctura il ajuta sa-si mentina sanatatea si sa previna orice afectiune.
Exista situatii, de asemenea, cand acupunctura nu poate face fata singura unei probleme medicale, o colaborare intre acupunctura si medicina moderna fiind cea mai indicata in vindecarea pacientilor.
In anumite cazuri, medicina clasica si acupunctura au aceeasi arie de actiune si atunci este de preferat un tratament cu ace de acupunctura decat un tratament bazat pe pilule care, pot avea si efecte negative. Tot astfel, exista si cazuri in care pacientul are nevoie de un tratament chirurgical iar acupunctura nu il poate oferi.
De asemenea, anumite stari generale ale oamenilor, nu sunt recunoscute de medicina clasica. O "stare proasta" nu poate fi tratata cu niciun medicament clasic. In schimb, acupunctura poate ajuta la inlaturarea ei.

Exista efecte adverse la tratament cu acupunctura?


De obicei, nu. Energia este redirectionata in corp, produsele chimice interne si hormonii sunt stimulati si vindecare incepe sa se simta. Ocazional, simptomele initiale se agraveaza pentru cateva zile, sau pot fi declansate alte modificari generale - pofta de mancare, de somn, modificari intestinale sau urinare, ale starii emotionale. Acestea nu ar trebui sa provoace ingrijorare, deoarece sunt pur si simplu indicii ca acupunctura incepe sa-si faca efectul. Sunt destul de comune senzatiile de relaxare profunda sau de dezorientare usoara imediat dupa primele doua tratamente. Acestea trec intr-un timp scurt, si nu necesita nimic mai mult decat un pic de odihna pentru a le depasi.

Tratamentul de acupunctura este dureros? Ma raneste?


Oamenii experimenteaza acupunctura diferit. Cei mai multi pacienti simt numai o durere minima atunci cand acele de acupunctura sunt inserate. Unii nu simt nicio durere in timpul tratamentului. Odata ce acele de acupunctura sunt inserate in locul potrivit, nu mai exista nicio durere. Acele de acupunctura sunt foarte subtiri si solide si sunt realizate din otel inoxidabil. Introducerea lor prin piele nu este la fel de dureroasa ca injectiile sau prelevarea de sange. Riscul de iritare a pielii si aparitia vanatailor este mai mic decat atunci cand se utilizeaza un ac gol.

Este un tratament sigur?


Deoarece medicul sterilizeaza cu atentie acele folosite in acupunctura, asemenea instrumentelor chirurgicale, sau folosesc ace de unica folosinta, nu exista niciun risc de infectie in urma tratamentului. Cu alte cuvinte, puteti apela la aceasta tehnica de insanatosire sau de mentinere a sanatatii fara niciun fel de teama. Acupunctura este extrem de dezvoltata in ziua de astazi, neexistand cazuri de urmari nefavorabile pentru nicio afectiune tratata in acest mod.